РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Центар за размјену података о заштити на раду (ЦИС)

Републичка управа за инспекцијске послове је у новембру 2007. године добила статус ЦИС Цоллаборатион Центре (сараднички центар). ЦИС (Центре интернатионал д'информатион де сецурите ет де санте ау траваил) је свјетска мрежа центара за размјену података о заштити на раду са сједиштем у Женеви. Основана је 1959. године као заједнички пројекат Међународне организације рада (ИЛО), Међународног удружења за социјалну заштиту (ИССА), Европске заједнице за угаљ и челик и органа заштите на раду из 11 европских земаља. Тренутно броји 140 националних и регионалних центара у 100 земаља широм свијета. Циљ ЦИС-а је да радници и сви они који су задужени за њихову заштиту имају приступ знањима која им могу помоћи да спријече повреде на раду и професионалне болести. ЦИС константно прати свјетску литературу о заштити на раду, а кратке садржаје и цитате из одабраних издања, као и публикације засноване на прикупљеним информацијама, објављује у електронском и штампаном облику.

Са развојем европских институција ЦИС је добио подршку Европске комисије.

Интернет презентацију ЦИС-а можете погледати на адреси http://www.ilo.org/public/english/protection/safework/cis/index.htm.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh