РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Стоп крађи интелектуалног власништва!

Медијска кампања под називом Стоп крађи интелектуалног власништва !", представља увод у нови промотивни и превентивни вид инспекцијског дјеловања у Републици Српској. Кампању проводи Инспекторат Републике Српске у сарадњи са Генералним секретаријатом Владе Републике Српске, уз подршку УСАИД пројекта Заштита права интелектуалног власништва".

Циљ медијске кампање је информисати грађане о значају заштите права интелектуалног власништва, који су бенефити легалног рада, али и са каквим санкцијама се могу сусрести пословни субјекти који тенденциозно крше закон.

Новим сетом прописа у области интелектуалног власништва право надзора у дијелу промета роба и услуга дато је тржишној инспекцији. Кампања је првенствено превентивног и едукативног карактера и усмјерена је на раст свијести друштвене заједнице о значају заштите права интелектуалног власништва и упознавање пословних субјеката са новим прописима и активностима инспекције.

Више информација о софтверским лиценцама можете прочитати овдје.

Летак кампање

Билборд кампање

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh