РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

12:04 25.01.2021

Због кршења мјера заштите од епидемије изречене казне од 16.000 КМ

Због непоштовања превентивних мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама, инспектори су у контролама извршеним протекле седмице субјектима изрекли казне у износу од 16.000 КМ.

Републички инспектори су у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе протекле седмице извршили 660 инспекцијских контрола и у 14 случајева субјекти су затечени у прекршају. Акценат у контролама и даље је усмјерен на објекте у којима се окупља и борави већи број људи, односно објекте у којима је већа фреквенција грађана.

Такође, због актуелне зимске туристичке сезоне надлежни инспекцијски органи врше појачан надзор на Јахорини, а у циљу провођења превентивних мјера заштите од ширења вируса. Од почетка зимске сезоне код пословних субјеката на Јахорини извршено је 278 контрола од чега је у шест случајева утврђено да се у моменту вршења инспекцијске контроле привредни субјекти нису досљедно придржавали прописаних епидемиолошких мјера, због чега су им изречене казне у износу од 10.000 КМ.

Инспекција и у наредном периоду наставља са појачаним контролама на терену, а појединци који својим неодговорним понашањем буду угрожавали здравље становништва сносиће посљедице у складу са законом.

Тренутна епидемиолошка ситуација и даље нам намеће обавезу да се досљедно придржавамо свих прописаних мјера. Наш заједнички интерес је да привредни субјекти свој рад прилагоде тренутним условима како би несметано радили у обиму у којем је то могуће, али уз поштовање свих епидемиолошких мјера.

У оквиру провођења наведених мјера до сада је извршено 35.838 инспекцијских контрола у којима су изречене казне у износу од 533.000 КМ, док је за 51 објекат изречена мјера привремене забране рада.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh