РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

13:05 28.09.2020

За викенд извршено 335 инспекцијских контрола

Због непоштовања превентивних мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама, инспектори су у контролама извршеним протеклог викенда субјектима изрекли казне у износу од 7000 КМ.

Републички инспектори су у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе у току викенда извршили 335 инспекцијских контрола и у седам случајева субјекти су затечени у прекршају. Појачане контроле настављене су у угоститељским објектима, са акцентом на вечерње сате.

У оквиру провођења наведених мјера у протекла нешто око три мјесеца извршено је преко 15.000 инспекцијских контрола у којима су до сада изречене казне у укупном износу од око 245.000 КМ.

Контролни органи ће наставити са појачаним надзором и у наредном периоду, а долазак инспектора може се очекивати у било које доба дана. Наш заједнички интерес је несметан рад пословних субјеката, али уз поштовање свих превентивних мјера на сузбијању ширења болести изазване вирусом корона.

Морамо још једном нагласити да је заједнички интерес свих нас несметан рад пословних субјеката, али уз поштовање свих превентивних мјера на сузбијању ширења болести изазване вирусом корона.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh