РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

11:52 12.10.2020

Протекле седмице извршено 860 контрола поштовања мјера заштите од епидемије

Републички инспектори су у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе протекле седмице извршили 860 инспекцијских контрола поштовања превентивних мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама.

Акценат у контролама и даље је усмјерен на објекте у којима се окупља и борави већи број људи, односно објекте у којима је већа фреквенција грађана. У 10 случајева субјекти су затечени у прекршају, због чега су изречене казне у износу од 10.000 КМ.

У оквиру провођења наведених мјера у протекла три ипо мјесеца извршено је преко 16.800 инспекцијских контрола у којима су до сада изречене казне у укупном износу од око 273.900 КМ.

С обзиром да се у предстојећем периоду очекује већа концентрација грађана у затвореном простору због престанка рада објеката на отвореном, расте и ризик од ширења вируса у заједници. Још једном подсјећамо грађане и привредне субјекте да је наша колективна одговорност тренутно најбоља заштита од ширења вируса и позивамо их да се придржавају превентивних мјера и избјегавају непотребна окупљања у већем броју.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh