РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

15:08 27.01.2017

Одржан састанак поводом разматрања ситуације у вези са епидемијом болести „плави језик“ у региону

Љиљана Гојић, главни републички ветеринарски инспектор, присуствовала је састанку представника министарстава пољопривреде и руралног развоја земаља Југоисточне Европе и националних тијела задужених за здравље животиња, који је одржан 25. јануара 2017. године у Подгорици, поводом разматрања тренутне ситуација у вези са епидемијом болести плави језик у региону.

Циљ састанка била је размјена информација о епидемиолошкој ситуацији у земљама Југоисточне Европе, унапређење комуникације између институција за процјену ризика, као и разматрање могућности заједничког дјеловања на спречавању ширења ове болести.

Учесници састанка указали су на значај заједничких политика и континуиране размјене информација у случају појаве болести на ширем подручју, те се усагласили да је организовање заједничких састанака добар механизам сарадње ка остварењу заједничких циљева.

Састанак је организован под окриљем Министарства пољопривреде и руралног развоја Црне Горе и Сталне радне групе за регионални рурални развој, како би се сагледала ситуацију у вези са здравственим стањем животиња, искуством са болестима са нагласком на болест "плави језик", те пронашли адекватан одговор како би се мјерама превенције смањиле штете које настају као резултат епидемија.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh