РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

09:58 24.10.2023

Одржан састанак министра рада и инспекције рада

Министра рада и борачко-инвалидске заштите Данијела Егића одржао је јуче радни састанак са главним републичким инспектором рада Владимиром Глишићем, а тема састанка била је анализа примјене Закона о раду и Закона о инспекцијама.

Министар Егић навео је неколико значајних тема које ће се разматрати на састанку, као што су увоз страних радника, квоте за те раднике, те остале теме значајне за пословну заједницу, раднике и синдикате. Он је истакао да су са социјалним партнерима почели разговори о повећању најниже плате у Републици Српској, те да се нада да ће се постићи договор.

Главни републички инспектор рада Владимир Глишић указао је да је 35 одсто контрола са утврђеним неправилностима, које се најчешће односе на кршење Закона о раду у области радних права у смислу непријављеног рада и рада на црно, али и провођење мјера заштите на раду, посебно у области грађевинарства као једне од најризичнијих дјелатности.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh