РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

10:29 24.01.2023

Контрола цијена и даље у центру пажње тржишне инспекције

У протеклој години републичка тржишна инспекција реализовала је много различитих акција, као што су контроле пилана, шљункара, бетонара, објеката брзе хране, издавања рачуна и највећим дијелом ванредне контроле формирања цијена, изјавио је за Глас Српске Радивоје Гаврић, главни републички тржишни инспектор.

Приоритет у раду републичке тржишне инспекције била је контрола цијене роба за које је прописана маржа и сви кадровски капацитети били су усмјерени на ове контроле. Само у том сегменту извршено је око 500 контрола у којима су изречене казне у вриједности преко 3.580.000 КМ. Највећи број неправилности утврђен је на бензинским станицама при формирању цијена горива.

У унутрашњем промету извршено је 6.000 контрола, у којима је изречено преко 2.000 прекршајних мјера и новчаних казни у вриједности од 4.376.717 КМ, док је у спољнотрговинском промету извршено 12.840 контрола пошиљки при увозу и узето 274 узорка за анализу, те су у буџет Републике Српске уплаћене таксе у вриједности од 257.640 КМ.

Комплетан интервју можете прочитати на линку:

Радивоје Гаврић, главни републички тржишни инспектор: Судови режу казне за нереалне цијене

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh