РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

16:00 24.03.2020

Кажњен четврти трговац због неприлагођавања цијена Уредби о регулисању цијена

Републичка тржишна инспекција извршила је јуче 20 контрола трговачких центара, апотека и других продајних објеката, у циљу провјере поштивања Уребе Владе Републике Српске о регулисању цијена.

У једном случају утврђено је да трговац није ускладио цијене производа са Уредбом, због чега му је изречена казна у износу од 15.000 КМ. Такође, једном трговцу је због других утврђених неправилности изречена казна од 1.500 КМ.

Ово је четврти случај кажњавања трговаца у протеклих пет дана од стране републичке тржишне инспекције, због неприлагођавања цијена прописаној Уредби, а казне по истом основу изрицали су и инспектори јединица локалне самоуправе.

Тржишна инспекција Републике Српске ангажована је у пуном капацитету и наставиће са контролама, те позивамо трговце да се придржавају Уредбе и не излажу ризику од кажњавања.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh