РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

12:21 04.01.2021

Изречене казне у износу од 80.000 КМ, за 12 објеката привремена забрана рада

Због кршења превентивних мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама, инспекцијски органи Републике Српске су протекле седмице у оквиру појачаног надзора за вријеме празника, укључујући и дане викенда, субјектима изрекли казне у износу од 80.000 КМ, док је за 12 угоститељских објеката изречена и мјера привремене забране рада.

Републички инспектори су у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе протекле седмице извршили 3.230 инспекцијских контрола и у 60 случајева субјекти су затечени у прекршају. Утврђене неправилности односиле су се на пропусте у организацији радног простора, кршење радног времена утврђеног Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације и већи број лица за једним столом, супротно препорукама Института за јавно здрваство Републике Српске.

За потребе вршења појачаног надзора у новогодишњој ноћи и у току протеклог викенда, Инспекторат Републике Српске формирао је 130 тимова који су радили у смјенама, а у пуном капацитету ангажовани су републички инспектори из свих 13 инспекцијских сектора.

У складу са већ успостављеном сарадњом са Министарством унутрашњих послова Републике Српске, подршку инспекторима на терену пружали су и припадници полиције, што је инспекторима омогућило несметано вршење службених радњи.

У оквиру провођења превентивних мјера заштите од епидемије, до сада је извршено преко 33.300 инспекцијских контрола у којима су изречене казне у износу од 496.000 КМ, док је за 48 објекта изречена мјера привремене забране рада.

Надлежни контролни органи ће и у наредним данима наставити са појачаним контролама на терену. Позивамо привредне субјекте и грађане да и даље остану одговорни и досљедни у поштовању превентивних мјера и на тај начин дају свој допринос у борби против вируса корона.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh