РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

13:42 07.03.2022

Интезивне контроле бензинских пумпних станица

Републичка управа за инспекцијске послове и надлежна Тржишна инспекција у току викенда (05. И 06. 03. 2022. године) вршила је интезивне контроле бензинских пумпних станица на територији Републике Српске. Предмет контроле било је поштивање Уредбе о ограничавању марже приликом формирања цијена течних нафтних деривата.

За два дана укупно је извршено 78 контрола, у 37 случајева поступајући инспектори утврдили су одређене неправилности на основу чега је издато 74 прекршајна налога у износу од 527 100КМ.

У циљу осигурања добре пословне праске и заштите права грађана по налогу руководстава Инспектората Републике Српске и гллавног Тржишног инспектора контроле ће се наставати и у наредним данима.

Тржишна инспекција Републике Српске ангажована је у пуном капацитету и наставиће са контролама, те позивамо трговце да се придржавају Уредбе, јер су прописане казне високе, а сваки прекршај ће бити строго санкционисан. За кршење ове Уребе прописана је казна за трговца као привредно друштво у износу од 10.000 КМ, те за одговорно лице 5.000 КМ.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh