РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

11:29 01.02.2021

Инспекцијски органи настављају са појачаним надзором епидемиолошких мјера

Републички инспектори су у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе протекле седмице извршили 803 инспекцијске контроле поштовања превентивних мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама. У седам случајева субјекти су затечени у прекршају, те су им зречене казне у износу од 7.000 КМ.

Надлежни инспекцијски органи и протекле седмице наставили су са појачаним надзором на Јахорини, а због актуелне зимске туристичке сезоне. У протеклих седам дана код пословних субјеката на Јахорини извршене су 53 контроле, а од почетка зимске сезоне извршена је 331 контрола, од чега је шест било са утврђеним неправилностима, због чега су изречене казне у износу од 10.000 КМ.

У оквиру провођења превентивних мјера на сузбијању ширења вируса корона, до сада је код пословних субјеката извршена 36.641 инспекцијска контрола у којима су изречене казне у износу од 540.000 КМ, док је за 51 објекат изречена мјера привремене забране рада.

Инспекцијски органи ће и у наредним данима наставити са контролама поштовања превентивних мјера, у складу са Закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске.

Апелујемо на грађане да и даље остану одговорни и да поштовањем превентивних мјера пруже подршку раду надлежних служби које се мјесецима боре да заштите њихово здравље.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh