РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

11:14 19.05.2022

Инспекцији рада донирана ИТ опрема

Кроз регионални пројекат "Платформа за запошљавање и социјална питања 2", ИТ опрема вриједна 33.000 КМ испоручена је данас Републичкој управи за инспекцијске послове и инспекцији рада. Опрему чини 12 лаптопа и 14 мобилних штампача.

Из Инспектората Републике Српске су рекли да је сузбијање рада на црно и сиве економије континуирано у фокусу дјеловања ове институције те се захвалили на донацији.

Значај технолошке опреме у раду ове институције је немјерљив. Паметне и корисне инвестиције у знање и Информационо технолошку опрему ће значити свима. Уз ентузијазам, рад и труд наших инспектора те подршку партнера и пријатеља можемо очекивати значајно унапређење у нашем раду., казали су у инспекторату.

Како кажу опрема ће између осталог ојачати постојеће капацитете који су тренутно недовољни због великог броја контрола и пријема новог кадра. Донирана рачунарска опрема ће у области контроле рада на црно, доприњети интезивнијим контролама што је од кључног значаја за заштиту радника и њхових законом загарантованих права.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh