РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

12:17 15.05.2024

Грађани се просвјетној инспекцији најчешће жале на конкурсе

Представке које физичка лица достављају републичкој просвјетној инспекцији најчешће се односе на провођење конкурсне процедуре за запошљавање у образовним установама, процедуре утврђивања технолошког вишка, те стицање диплома, истакао је Жељко Остић, главни републички инспектор за просвјету и спорт у интервјуу за БЛ ПОРТАЛ.

Мјера коју ће инспектор предузети, зависи од природе утврђене неправилности, појаснио је Остић, те уколико је дошло до грешке у бодовању наложиће да се понови бодовање кандидата, а уколико сам конкурс није расписан у складу са процедурама, наложиће његово поништавање.

Он је истакао да у оквиру редовног надзора инспекција контролише да ли се наставни процес организује и реализује у складу са законом, те да инспекцијске контроле предстваљају једну од карика у ланцу образовног процеса, које доприносе успостављању и одржавању квалитета саме наставе.

Компелтан интервју можете прочитати на сљедећем линку:

Главни просвјетни инспектор потврдио: Због три ствари се најчешће жале грађани | БЛ Портал (бл-портал.цом)

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh