РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

11:09 19.03.2024

Директор Милован Крчо и министар Жељко Будимир разговарали о активностима инспекције у високом образовању

Министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске, др Жељко Будимир и директор Инспектората Републике Српске, Милован Крчо са сарадницима, одржали су данас радни састанак на којем су разматрали бројна питања у области високог образовања, као што су примјена и унапређење законских рјешења, резултати инспекцијског надзора, те планиране активности за наредни период.

На састанку су презентовани резултати рада и најзначајније активности републичке инспекције за просвјету и спорт за протеклу годину, као и планови рада за текућу годину. Представници инспекцијских органа овом приликом упознали су министра Будимира са разним мјерама које су предузете на високошколским установама, како би се отклонили и најмањи пропусти који могу утицати на извођење и квалитет наставе. Такође, инспектори су указали и да се поред редовних инспекцијских контрола, значајн дио капацитета усмјерава на ванредне контроле по представкама других лица, те да контролни органи настоје да одговоре свим захтјевима који се стављају пред њих.

Министар Будимир изразио је задовољство досадашњом сарадњом са Инспекторатом Републике Српске, те указао да ће контролни органи увијек имати подршку у ресорном министарству, и да је заједнички циљ свих надлежних институција унапређење високог образовања у Републици Српској као кључног фактора националног и културног идентитета.

На састанку је закључено да ће институције кроз заједничку сарадњу, анализом расположивих информација и идентификовањем потенцијалних питања на која је потребно усмјерити пажњу, и у наредном периоду дјеловати синхронизовано, јер улагање у високо образовање је улагање у будућност Републике Српске.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh