РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

11:33 05.04.2024

Директор Крчо за Глас Српске: Сива економија константно под лупом

Сузбијање сиве економије континуирано је у фокусу дјеловања Републичке управе за инспекцијске послове, изјавио је директор Инспектората Републике Српске, Милован Крчо у интервјуу за Глас Српске.

Поред ангажовања радника на црно као облика сиве економије, нелегално обављање дјелатности најчешће је евидентирано у занатским и услужним дјелатностима те код изнајмљивања смјештаја. И код регистрованих субјеката има елемената сиве економије, у смислу поријекла робе и евидентирања промета - истакао је Крчо.

Коментаришући раст цијена основних животних намирница, Крчо је додао да је само у овој години извршено око 300 контрола које су се односиле на поштовање маржи те су трговцима изречене казне у износу од 135.000 КМ због прекорачења. Он је нагласио да ће надлежна инспекција и у наредном периоду пратити стање на тржишту и спроводити све мјере које буду донесене с циљем контроле цијена.

Комплетан интервју можете прочитати на сљедећем линку:

Интервју директор Милован Крчо

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh