РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

13:22 21.02.2023

Директор Инспектората на састанку са Министром пољопривреде

Директор Инспектората Републике Српске, Милован Крчо и његови сарадници разговарали су данас са министром пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, Савом Минићем о активностима инспекцијског надзора у секторима који су законски и суштински везани за послове овог министарства.

На састанку је разматрана потреба интензивнијих инспекцијских контрола у одређеним секторима, као и методологија превентивних контрола, а све са циљем подршке домаћим произвођачима и привредницима који раде у складу са важећом законском регулативом. Ријеч је о активностима у сектору пољопривредне, ветеринарске, шумарске и водне инспекције.

Имајући у виду износе средстава која Министарство издваја на годишњем нивоу као вид подршке домаћим произвођачима, једно од важнијих питања на које је стављен акценат је контрола подстицаја. Опредјељење надлежних органа је да подстицајна средства која се додијеле буду на располагању поштеним произвођачима и привредницима, те да се појединци који врше злоупотребе санкционишу од стране инспектора.

Контроле ће се вршити директно на газдинствима током цијеле године, увидом на лицу мјеста, као и контролом евиденција и документације о начину коришћења подстицајних средстава.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh