РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

14:03 19.11.2021

Делегација ЕУ донирала техничку опрему за фитосанитарну инспекцију

У оквиру подршке Европске уније реформи и јачању конкурентности сектора пољопривреде и руралног развоја, укључујући безбедност хране, ветеринарство и фитосанитарну област, фитосанитарној инспекцији Републике Српске данас је испоручена донација техничке опреме у вриједности од 143.960 еура.

Ријеч је о 27 преносних рачунара и штампача које инспектори користе за вршење службених контрола, са припадајућим торбама за безбједан транспорт, 10 десктоп рачунара, шест мултифункцијских уређаја и шест мрежних уређаја.

Подсјећамо да је у септембру ове године, у оквиру пројекта IPA II, за потребе фитосанитарног надзора Републичкој управи за инспекцијске послове Републике Српске већ уручено 13 возила, чиме укупан износ средстава намијењен за подршку и унапређење техничких услова рад фитосанитарне инспекције Републике Српске износи 314.944 еура.

Европска унија кроз неколико текућих пројеката ради на јачању капацитета БиХ у секторима безбједности хране, ветеринарства и фитосанитарне области. Тренутно се у БиХ проводе три twining пројекта у вриједности 6 милиона еура с циљем изградње институционалних капацитета и усклађјивања поменутих сектора у БиХ са правном тековином Европске уније.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh