РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

12:22 21.07.2020

Због кршења превентивних мјера заштите од епидемије изречене казне од 11.100 КМ

Инспектори Републучке управе за инспекцијске послове су у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе протеклог викенда извршили 514 инспекцијских контрола на подручју Републике Српске, у области поштовања мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама.

У 13 случајева утврђене су неправилности које су се односиле на пропусте у придржавању прописаних превентивних мјера, односно обезбјеђивање физичке дистанце, број лица која истовремено бораве у објекту, те коришћење заштитне опреме, због чега су субјектима контроле изречене казне у вриједности од 11.100 КМ.

И овог викенда акценат у контролама био је усмјерен на угоститељске објекте у вечерњим сатима, када се може очекивати већа фреквенција грађана, те возила јавног превоза у којима се на дневном нивоу смјењује већи број корисника.

Још једном желимо нагласити да циљ инспекције није кажњавање, већ да се провођењем свих превентивних мјера ширење вируса корона сузбије колико је то могуће. Наш заједнички интерес је несметан рад пословних субјеката уз поштовање свих мјера на сузбијању ширења болести изазване вирусом корона, а у циљу што лакшег превазилажења потешкоћа изазваних пандемијом.

Имајући у виду актуелну епидемиолошку ситуацију, инспектори ће наставити са појачаним контролама, те пословни субјекти долазак инспектора могу очекивати у било које доба дана. Још једном позивамо све субјекте да свој рад прилагоде тренутној ситуацији и да превенцију ставе на прво мјесто.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh