РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

10:01 07.12.2020

Због кршења мјера заштите од епидемије изречене казне од 7.000 КМ

Надлежни инспекцијски органи протекле седмице извршили су 1.005 инспекцијских контрола поштовања превентивних мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама. У пет случајева утврђене су неправилности, због чега су изречена казне у износу од 7.000 КМ.

У оквиру провођења наведених мјера до сада је извршено 26.954 инспекцијске контроле у којима су изречене казне у износу од око 370.900 КМ, док је за 30 објеката изречена мјера привремене забране рада.

Инспекција и у наредном периоду наставља са појачаним контролама на терену. Имајући у виду предстојеће празнике позивамо привредне субјекте да се и даље досљедно придржавају свих прописаних мјера како би несметано радили, јер циљ инспекције није кажњавање.

Такође, позивамо и грађане да у току празничне куповине на личном примјеру покажу одговорност у понашању, те да благовремено обаве све планиране обавезе и куповине како би се избјегло стварање већих гужви, а свим грађанима омогућило да под истим условима задовоље своје потрошачке потребе, као и трговцима да несметано раде.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh