РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

10:12 16.09.2020

За три мјесеца извршено преко 13.600 контрола, изречене казне од 220.000 КМ

Због непоштовања превентивних мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама, инспектори су у контролама извршеним протеклог викенда субјектима изрекли казне у износу од 14.900 КМ.

Републички инспектори су у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе у току викенда извршили 260 инспекцијских контрола и у осам случаја субјекти су затечени у прекршају. Појачане контроле настављене су у угоститељским објектима, са акцентом на вечерње сате.

У оквиру провођења наведених мјера у протекла три мјесеца извршено је преко 13.600 инспекцијских контрола у којима су до сада изречене казне у укупном износу од око 220.000 КМ.

Контролни органи ће наставити са појачаним надзором и у наредном периоду, а долазак инспектора може се очекивати у било које доба дана. Наш заједнички интерес је несметан рад пословних субјеката, али уз поштовање свих превентивних мјера на сузбијању ширења болести изазване вирусом корона.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh