РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

11:44 01.09.2020

У току викенда изречене казне у износу од 18.100 КМ

Инспекцијски органи Републике Српске протеклог викенда су наставили са појачаним контролама поштовања мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама. Републички инспектори су у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе извршили 315 инспекцијских контрола широм Републике Српске. Акценат у контролама и даље је усмјерен на рад угоститељских објеката у вечерњим сатима.

Од укупног броја извршених контрола у 17 случајева субјекти су затечени у прекршају, због чега су изречене казне у износу од 18.100 КМ. Утврђене неправилности односиле су се на коришћење заштитне опреме, поштовање физичке дистанце и број лица која су истовремено боравила у објекту.

У оквиру провођења наведених мјера у протекла два ипо мјесеца извршено је 12.282 инспекцијске контроле у којима су до сада изречене казне у укупном износу од 198.400 КМ.

Контролни органи ће наставити са појачаним надзором и у наредном периоду, а долазак инспектора може се очекивати у било које доба дана. Наш заједнички интерес је несметан рад пословних субјеката, али уз поштовање свих превентивних мјера на сузбијању ширења болести изазване вирусом корона.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh