РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

13:50 18.08.2020

У дане викенда изречене казне од 27.000 КМ

Због непоштовања превентивних мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама, инспектори су протеклог викенда привредним субјектима изрекли казне у износу од 27.000 КМ.

Републички инспектори су у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе у току викенда извршили 314 инспекцијских контрола и у 23 случаја субјекти су затечени у прекршају. Појачане контроле настављене су у угоститељским објектима, са акцентом на вечерње сате.

У оквиру провођења наведених мјера у протекла два мјесеца извршено је 10.900 инспекцијских контрола у којима су до сада изречене казне у укупном износу од 155.100 КМ.

Исход борбе са вирусом корона тренутно највише зависи од наше колективне одговорности, те још једном апелујемо на грађане и привредне субјекте да се придржавају превентивних мјера и избјегавају непотребна окупљања у већем броју.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh