РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

13:52 18.01.2021

У 15 случајева неправилности у провођењу епидемиолошких мјера

Републички инспектори су у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе протекле седмице извршили 1.576 инспекцијских контрола поштовања превентивних мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама. У 15 случајева утврђене су неправилности, због чега су изречене казне у износу од 15.000 КМ, док је за један објекат изречена мјера привремене забране рада.

У оквиру провођења наведених мјера до сада је извршено 35.178 инспекцијских контрола, од чега су у 460 случајева утврђене неправилности, због чега су изречене казне у износу од 517.000 КМ, док је за 51 објеката изречена и мјера привремене забране рада.

У складу са већ успостављеном сарадњом са Министарством унутрашњих послова Републике Српске, подршку инспекторима на терену пружали су и припадници полиције, што је инспекторима омогућило несметано вршење службених радњи.

Надлежни контролни органи ће и у наредним данима наставити са појачаним контролама на терену. Позивамо привредне субјекте и грађане да и даље остану одговорни и досљедни у поштовању превентивних мјера и на тај начин дају свој допринос у борби против вируса корона.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh