РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

10:26 15.02.2021

Протекле седмице извршене 622 контроле поштовања мјера заштите од епидемије

Због непоштовања превентивних мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама, инспектори су у контролама извршеним протекле седмице субјектима изрекли казне у износу од 4.000 КМ.

Републички инспектори су у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе протекле седмице извршили 622 инспекцијске контроле поштовања превентивних мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама. У четири случаја субјекти су затечени у прекршају.

Надлежни инспекцијски органи и протекле седмице наставили су са појачаним надзором на Јахорини, због актуелне зимске туристичке сезоне и у једном случају утврђене су неправилности. Од почетка зимске сезоне на Јахорини су извршене 404 контрола, од чега је осам било са утврђеним неправилностима, због чега су изречене казне у износу од 14.000 КМ.

У оквиру провођења превентивних мјера на сузбијању ширења вируса корона, до сада је код пословних субјеката извршено 38.196 инспекцијских контрола у којима су изречене казне у износу од 555.000 КМ, док је за 53 објекта изречена мјера привремене забране рада.

Инспекцијски органи ће и у наредним данима наставити са контролама поштовања превентивних мјера, у складу са Закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске. Циљ инспекцијског надзора је да се кроз поштовање мјера и организацију рада у складу са препорукама, омогући одвијање привредних активности у мјери у којој је то могуће.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh