РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

15:19 30.04.2018

Поштивање радничких права је заједнички интерес послодаваца и радника

Поводом 1. маја-Међународног празника рада, Инспекторат Републике Српске жели још једном подсјетити да су поштивање радничких права и безбједно радно мјесто заједнички интерес послодаваца, радника и друштва у цјелини јер представљају основ за економски развој и унапређење квалитета живота у Републици Српској.

Свакодневним превентивним радом на терену инспектори штите права радника, док кроз едукативно дјеловање настоје упознати запослене са њиховим правима, обавезама и начином на који могу заштитити иста. Наш циљ је да заједно са свим релевантним учесницима у привредном животу унапређујемо услове рада и развијамо Републику Српску.

Овим поводом посебну пажњу желимо скренути пословној заједници, да свако додатно улагање у побољшање услова рада и бољу заштиту на раду, представља инвестицију која унапређује продуктивност пословања и доноси обострану корист раднику и послодавцу.

Заједнички циљ свих учесника у привредном животу Републике Српске треба да буде очување и унапређење производње, постојећих радних мјеста, као и отварање нових радних мјеста. У том смислу, Инспекторат Републике Српске ће током цијеле године максимално бити ангажован на заштити права радника, али и санкционисати све несавјесне послодавце који тенденционзним кршењем закона ускраћују права радницима.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh