РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

10:52 19.06.2020

Појачане контроле придржавања заштитних мјера

Након попуштања рестриктивних мјера и почетка рада највећег броја дјелатности, инспектори Инспектората Републике Српске вршили су појачан надзор придржавања заштитних мјера коришћења и обезбјеђивања личне заштитне опреме, поштивања физичке дистанце и провођења мјера дезинфекције.

С обзиром на свакодневно повећан број позитивних лица на вирус Корона те примјетно опуштање код грађана Републучка управа за инспекцијске послове у наредном периоду додатно ће појачати контроле. Истима ће бити обухваћени сви привредни субјекти у Српској а спроводиће их сви расположиви контролни органи Инспектората то јест поред здравствених инспектора и сви други републички инспектори из свих инспекцијских сектора (пољопривредни, шумарски, ветеринарски, водни, саобраћајни, технички, инспектори рада и други), али и општински инспектори.

Од великог значаја је да пословни субјекти свој рад прилагоде тренутној ситуацији и да превенцију ставе на прво мјесто. Наведено је важно не само у циљу заштитет корисника услуга, већи и ради заштите самих радника, гдје ће наша лична одговорност бити најбоља превентивна мјера. Наш заједнички интерес је несметан рад пословних субјеката уз поштивање свих превентивних мјера на сузбијању ширења болести изазване вирусом корона, а у циљу што лакшег превазилажења потешкоћа изазваних пандемијом.

На обострано задовољство у досадашњем периоду Привредни субјекти су показали одговорност, спремност за сарадњу и прихватање свих препорука и упутстава здравствених стручњака о мјерема којих се требају придржавати у циљу несметаног рада и сузбијања ширења болести изазване вирусом корона.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh