РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

14:23 13.01.2021

Појачан надзор и за Нову годину по јулијанском календару

Поводом обиљежавања Нове године по јулијанском календару, надлежни инспекцијски органи ће данас и сутра наставити са појачаним контролама провођења превентивних мјера за сузбијања ширења вируса корона.

Као и у дане протеклих празника, рад инспектора организован је у смјенама, те долазак инспектора субјекти могу очекивати и након 22 часа, до када је тренутно прописано радно вријеме.

Иако је дошло до позитивних помака и стабилизације епидемиолошке ситуације и даље морамо остати одговорни. У дане протеклих празника показали смо да као друштво разумијемо колико је значајна превенција и да на тај начин чувамо себе и своје породице, те у том духу позивамо грађане и привредне субјекте да наставе одговорно поступати.

Такође, инспекцијски органи свакодневно врше надзор у пословним објектима на Јахорини, а због појачане фреквенције грађана у току скијашке сезоне. На иницијативу Инспектората Републике Српске са почетком зимске сезоне на Јахорини, одржан је састанак представника свих релевантних институција, а са циљем усаглашавања дјеловања на провођењу мјера заштите од вируса корона. У току децембра извршено је 69 контрола на Јахорини, од чега је у два случаја утврђено да се у моменту вршења инспекцијске контроле привредни субјекти нису досљедно придржавали прописаних епидемиолошких мјера, због чега су им изречене казне у износу од 4.000 КМ. Инспекција ће и у наредним данима наставити са редовним контролама пословних субјеката на Јахорини.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh