РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

16:12 20.05.2014

Олакшан пролаз хуманитарне помоћи из иностранства

С обзиром на појачан прилив хуманитарне помоћи за подручја угрожена поплавама, Инспекторат Републике Српске донио је одлуку да ће инспекцијске службе у надлежности овог органа, које врше надзор у спољнотрговинском промету приликом увоза, радити 24 часа дневно на свим граничним прелазима и царинским испоставама на којима је обезбијеђен рад царинских органа 24 часа.

У складу са наведеним, за сада ће гранични прелази Брод, Градишка и Зворник, као и царинска испостава Требиње, на којима надзор врше инспектори Инспектората Републике Српске, бити отворени 24 часа за увоз хуманитарних пошиљки, како би се исте у најкраћем могућем року доставиле угроженим подручјима.

Такође, у складу са Наредбом Владе Републике Српске, све хуманитарне пошиљке ослобођене су плаћања републичких такси које подразумијевају инспекцијски и царински прегледи.


У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh