РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

13:20 26.06.2018

Одржана Конференција о унапређењу сарадње носилаца заштите потрошача

Представници Инспектората Републике Српске учествовали су на Конференцији Унапређење сарадње носилаца заштите потрошача, која је одржана 21. и 22. јуна 2018. године у организацији Министарства трговине и туризма Републике Српске. Истој су присуствовали и представници ресорних министарстава, инспекцијских органа и удружења која се баве заштитом потрошача из Републике Српске, Федерације Босне и Херцеговине и Републике Србије.

На конференцији је анализирано тренутно стања у области заштите потрошача у Републици Српској, разматране су препоруке у јачању система заштите, улога инспекцијских органа, а од великог значаја је и размјене искустава у примјени закона о заштити потрошача у Републици Српској и Србији.

Другог дана конференције, Борка Суртов, главни републички тржишни инспектор, одржала је опсежно излагање на тему - Улога инспекцијских органа у заштити права потрошача, поступање по приговорима. Инспекторат улаже велике напоре у заштиту потрошачких права, што потврђују и резултати када су у питању ријешене рекламације грађана. Превентивним рад на терену, као и едукацијом потрошача о њиховим правима, контролни органи континуирано предузимају активности на унапређењу поштивања права потрошача у Републици Српској.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.

Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh