РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

14:00 28.07.2017

Одржан радно-консултативни састанак представника Инспектората и компаније „Алумина“ д.о.о. Зворник

Представници Инспектората Републике Српске посјетили су у четвртак, 27. јула 2017. године компанију Алумина д.о.о. у Зворнику, гдје је са менаџментом компаније одржан радно-консултативни састанак, на којем су разматрана питања о раду фабрике са аспекта инспекцијског надзора.

С циљем развијања проактивне сарадње између привредних субјеката и инспекцијских органа, као и унапређења превентивног инспекцијског надзора, Инспекторат Републике Српске поред редовних инспекцијских контрола, настоји да савјетодавним дјеловањем пружи подршку привредним субјектима како би се њихово пословање одвијало у складу са прописаним нормама.

Представници компаније Алумина презентовали су активности које се тренутно одвијају у фабрици, резултате досадашњег рада, као и планове за наредни период. Посебна пажња посвећена је мјерама које су предузете у циљу унапређења безбједности радника и заштите здравља на раду, као и у дијелу заштите животне средине.

Представници Инспекторат Републике Српске имали су прилику да обиђу производне погоне, лабораторијске капацитете, да се упознају са новим производима и областима њихове примјене. Присутни саговорници сложили су се да је сарадња инспекцијских органа и компаније Алумина у претходном периоду била коректна и професионална, гдје се правовременим предузимањем превентивних и корективних мјера обезбиједило поштивање закона, као и несметан рад компаније.

С обзиром на значај који компанија Алумина д.о.о. Зворник има за раст и развој привреде Републике Српске, број радника које запошљава, асортиман производа и раст производње, као и чињеницу да 90% произведеног материјала извози, на састанку је усаглашен став да заједнички циљ треба да буде очување производње, постојећих радних мјеста, као и отварање нових радних мјеста.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh