РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

10:11 05.04.2021

Милица Матијевић, главни здравствени инспектор за Глас Српске: епидемиолошке мјере приоритет

Интензивна контрола поштовања епидемиолошких мјера и даље је у фокусу дјеловања инспекцијских органа. изјавила је у интервјуу за Глас Српске Милица Матијевић, в.д. главног републичког здравственог инспектора. Она је нагласила да неповољна епидемиолошка ситуација не оставља простора да се успори са радом, те да највећи проблем представљају неодговорни појединци који нису довољно озбиљно схватили ову ситуацију, и који својим понашањем угрожавају здравље становништва, али и рад пословних субјеката који поштују мјере.

Према њеним ријечима, за потребе појачаног надзора ангажовани су републички инспектори из свих 13 инспекцијских сектора. На располагању је око 140 инспектора, чији рад је организован у смјенама, у радне дане и дане викенда. Нагласила је да су инспектори због природе посла јако изложени вирусу јер свакодневно комуницирају са великим бројем људи. Инспектори такође оболијевају, неки од њих су људи са озбиљним обољењима, појеидни су завршили и у болници због вируса, а на једног зараженог инспектора у правилу још троје иде у изолацију, јер дијеле исто возило.

Обзиром да говоримо о мјерама које се проводе већ годину дана, она је указала да је за нас као друштво разочаравајуће да један исти субјекат у више наврата буде затечен у прекршај. То су крајње неодговорни појединци који сада већ свјесно крше епидемиолошке мјере, јер смо након годину дана сви јако добро упознати са својим обавезама и не можемо говорити о случајним пропустима.

Комплетан текст интервјуа је доступан на линку

Глас Српске_интервју Милица Матијевић

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh