РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

12:50 28.07.2020

Настављене појачане контроле провођења превентивних мјера у дане викенда

Инспекцијски органи Републике Српске и протеклог викенда су наставили са појачаним контролама поштовања мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама. Републички инспектори у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе у вечерњим сатима извршили су 447 инспекцијских контрола широм Републике Српске, од чега је 13 било са утврђеним неправилностима.

Субјектима контроле изречене су казне у вриједности од 16.600 КМ, а из разлога јер се исти нису досљедно придржавали прописаних превентивних мјера које се односе на обезбјеђивања физичке дистанце, број лица која истовремено бораве у објекту, те коришћење заштитне опреме.

Акценат у контролама и даље је усмјерен на угоститељске објекте у вечерњим сатима, када се може очекивати већа фреквенција грађана, те возила јавног превоза у којима се на дневном нивоу смјењује већи број корисника.

Имајући у виду да је вирус корона присутан у популацији, да је епидемиолошка слика у Републици Српској погоршана, још једном позивамо све привредне субјекте, али и грађане да се досљедно придржавају превентивних мјера. Највећи ризик су окупљања грађана, непоштивање мјера физичке дистанце и ношења заштитне опреме, због чега долази до повећаног ризика и ширења обољења изазваног вирусом корона.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh