РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

15:43 16.04.2020

Изречене прве казне због кршења Уредбе о одређивању марже за нафтне деривате

Републичка тржишна инспекција утврдила је у једном случају кршење Уредбе о одређивању марже приликом формирања цијена нафтних деривата, због чега је привредном субјекту на подручју Херцеговине изрекла казну од 15.000 КМ.

Приликом појачане контроле примјене ове уредбе у протекла два дана контролисано је 20 субјеката који прометују ову робу. Контролама су обухваћени привредни субјекти који у свом продајном ланцу имају велики број бензинских станица широм Републике Српске, али и мањи пословни субјекти.

Тржишна инспекција Републике Српске ангажована је у пуном капацитету и наставиће са контролама, те позивамо трговце да се придржавају Уредбе јер су прописане казне високе, а сваки прекршај ће бити строго санкционисан.

За кршење ове Уребе прописана је казна за трговца као привредно друштво у износу од 10.000 КМ, те за одговорно лице 5.000 КМ.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh