РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

11:47 15.01.2021

Изречене казне у износу од 14.000 КМ, за један објекат привремена забрана рада

Надлежни инспекцијски органи у току ове седмице извршили су 1.330 инспекцијских контрола поштовања превентивних мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама. У 14 случајева утврђене су неправилности, због чега су изречене казне у износу од 14.000 КМ, док је за један објекат изречена мјера привремене забране рада.

Као и у дане протеклих празника, појачан надзор вршен је и поводом обиљежавања Нове године по јулијанском календару, док због актуелне зимске сезоне инспекцијски органи свакодневно врше надзор код пословних субјеката на Јахорини. Инспекција ће и у наредним данима наставити са редовним контролама на Јахорини, а само у овој седмици извршено је преко 60 инспекцијских контрола.

У складу са већ успостављеном сарадњом са Министарством унутрашњих послова Републике Српске, подршку инспекторима на терену пружали су припадници полиције и жандармерије.

У оквиру провођења наведених мјера до сада је извршено преко 34.870 инспекцијских контрола у којима су изречене казне у износу од око 514.000 КМ, док је за 51 објекат изречена мјера привремене забране рада.

Циљ инспекцијског надзора је да се кроз поштовање мјера и организацију рада у складу са препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, омогући одвијање привредних активности у мјери у којој је то могуће.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh