РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

15:00 17.07.2020

Инспектори настављају са појачаним контролама провођења мјера заштите од вируса корона

Републички инспектори, као и инспектори јединица локалне самоуправе ангажовани су у свом пуном капацитету на провођењу мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама, истакла је данас на конференција за новинаре Милица Матијевић, вршилац дужности главног републичког здравственог инспектора.

Она је нагласила да поред редовних контрола, инспектори врше и појачане контроле у дане викенда, у вечерњим часовима, са акцентом на угоститељске објекте који због фреквенције грађана на дневном нивоу представљају високоризичне објекте.

Говорећи о резултатима акција реализованих у протекла два викенда, вршилац дужности главног републичког здравственог инспектора истакла је да је извршено 1.300 инспекцијских контрола, од чега су у тренутку доласка инспектора у 46 случајева субјекти затечени у прекршају, због чега су и санкционисани казнама у износу од 52.000 КМ.

Циљ инспекције је несметан рад пословних субјеката уз поштивање свих превентивних мјера на сузбијању ширења болести изазване вирусом корона, због чега је вршилац дужности главног републичког здравственог инспектора, Милица Матијевић још једном позвала привредне субјекте да свој рад прилагоде тренутној ситуацији и да превенцију ставе на прво мјесто. Она је најавила да се појачане контроле настављају и у наредним данима, те да привредни субјекти долазак инспектора могу очекивати у било које доба дана.

Вршилац дужности директора Института за јавно здравство Републике Српске, Бранислав Зељковић истакао је овом приликом да је здравствени систем у Републици Српској под огромним притиском због повећаног броја позитивних лица, јер се повећава и број особа на болничком лијечењу. Он је додао да су тренутне препоруке Института на снази до 20. јула, те да ће до тада припремити одређене препоруке које ће упутити Републичком штабу за ванредне ситуације на разматрање.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh