РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

14:54 28.11.2017

Инспекторат Републике Српске угостио делегацију Управног инспектората Републике Србије

Предраг Томић, директор Инспектората Републике Српске примио је данас у посјету делегацију Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије, коју је предводио Зоран Петровић, директор Управног инспектората.

Посјета је организована у циљу размјене искустава у вези са реформом инспекцијског система која је успјешно проведена у Републици Српској прије 10 година, а која је покренута у Републици Србији ради унапређења ефикасности инспекцијских служби.

Директор Инспектората Републике Српске, Предраг Томић упознао је присутне са организацијом, законским оквирима у којима дјелује овај орган, мисијом, циљевима и ефектима рада, а посебна пажња усмјерена је на имплементацију информационих технологија у рад инспекцијских служби.

Инспекцијски информациони систем Републике Српске (ИМС) у употреби је од 2010. године, а резултати његове примјене огледају се у стандардизацији инспекцијског надзора, ефективној расподјели ресурса, ефикасном планирању рада и унапређењу квалитета надзора.

На састанку су презентоване функционалности и практична примјена Инспекцијског информационог система Републике Српске (ИМС) у вршењу инспекцијског надзора, као и тренутне активности које се реализују у циљу даљег унапређења и надоградње система ради повећања његове ефикасности.

Чланови делегације Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије изразили су задовољство сарадњом која је успостављена између ових институција са жељом за њено даље унапређење. Такође, указали су на значај примјене информационих технологија у инспекцијском надзору, те да је и њихов циљ успостављање информационог систем који у својој структури имплементира најсавременије концепте информационе технологије и инспекторима омогућавају брз, квалитетан и ефикасан рад.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh