РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

08:16 02.08.2019

Директори Инспектората и Института за јавно здравство Републике Српске разговарали о унапређењу сарадње

Вршилац дужности директора Инспектората Републике Српске, Данијела Батар и вршилац дужности директора ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске, Бранислав Зељковић разговарали су о унапређењу сарадње ових институција, чије дјелатности су вишеструко повезане.

Инспекторат Републике Српске као контролни орган има дневне потребе за услугама лабораторијских анализа у различитим инспекцијским секторима, док Институт за јавно здравство Републике Српске као јавна здравствена установа између осталог обавља испитивања у вези са производњом и прометом животних намирница, вода, ваздуха, предмета опште употребе и друго.

Директорица Батар истакла је да је задовољна досадашњом сарадњом институција, да Институт за јавно здравство Републике Српске као референтна лабораторија за бројна испитивања, као што је микробиологија, представља озбиљног и одговорног партнера у активностима инспекције на заштити здравља становништва, те да се даљим унапређењем рада и размјеном информација ниво заштите становништва, али и животне средине може унаприједити.

Значај рада Институт за јавно здравство Републике Српске потврђује и чињеница да многе приватне лабораторије склапају уговоре са овом установом, а према ријечима директора Зељковића свакодневне активности на праћењу, процјени и сузбијању ризике по здравље становништва позиционирају ову установу међу најважније у области јавног здравства.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh