РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

14:55 04.05.2020

Директор Инспектората Републике Српске присуствовао састанку код Предсједнице Републике Српске

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић одржала је данас у Палати Републике састанак на којем су разматране активности у вези са провођењем Уредбе са законском снагом о измјенама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести. На састанку су учествовали предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар унутрашњих послова Драган Лукач, в.д. директора Републичке управе за инспекцијске послове Драгутин Шкребић и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Након разматрања информација и података о тренутној епидемиолошкој ситуацији, присутни су изразили забринутост због пораста броја позитивних лица на корона вирус у Републици Српској, те заузели став да је потребно појачати контролу примјене мјера, које подразумијевају забрану окупљања, као и обавезно ношење заштитне опреме.

На састанку је указано на потребу да се са посебном пажњом контролишу лица која имају потврду за кретање издату од стране послодавца, уз напомену да поменута потврда важи само од мјеста становања до радног мјеста, те да се не може користити на другој релацији, нити ван радног времена.

Током састанка је размотрена могућност прерасподјеле запослених у оквиру Републичке управе за инспекцијске послове како би, поред контроле на граничним прелазима, било омогућено провођење ефикасније контроле у унутрашњости Републике Српске.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh