РЕПУБЛИКА СРПСКА
РЕПУБЛИЧКА УПРАВА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ИНСПЕКТОРАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

13:45 06.09.2018

Боља сарадња Инспектората и Министарства унутрашњих послова Републике Српске

Представници Инспектората Републике Српске и Министарства унутрашњих послова Републике Српске одржали су радни састанак чија је тема била још активнија и боља сарадња двије институције.

Између осталог на састанку су наведени неки од проблема са којима се сусрећу инспектори током рада на терену, међу којима је физички напади на инспекторе, одбијање странке да се легитимише и слично.

Данијела Батар, вршилац дужности директора Републичке управе за инспекцијске послове, нагласила је да је од изузетног значаја добра сарадња између ове двије институције које спроводе закон и истакла да је веома важно заштитити и упознати инспекторе како и на који начин да се обрате Министарству унутрашњих послова, уколико се нађу у ситуацији гдје је угрожена њихова безбиједност.

Она је истакла потребу за бржом и ефикаснијом подршком у виду асистенције полиције инспекторима на терену како би се спријечили овакви случајеви и обезбиједили услови за несметан и сигуран рад инспектора.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске речено је да су полицијски службеници на услузи 24 часа, у складу са својим капацитетима и могућностима свим грађанима РС, као и свим друштвеним субјектима, те да ће контролним органима, инспекторима, уз претходно поднесен захтјев, када се ради о планираној или ванредној контроли или у случају позива инспектора, одмах бити обезбијеђена асистенција њихових припадника на терену.

Састанку су присуствовали Данијела Батар, вршилац дужности директора Републичке управе за инспекцијске послове и Радомир Домузин, замјеник директора полиције, као и републички главни инспектори и начелници Министарства унутрашњих послова.

У складу са одредбама Закона о слободи приступа информацијама, Инспекторат Републике Српске донио је Водич и Индекс регистар који ближе прописују поступак приступа информацијама из надлежности Инспектората Републике Српске.


Да би остварио право приступа информацијама, грађанин треба да попуни Образац за подношење захтјева за приступ информацијама и достави га Инспекторату Републике Српске на начин који је прописан Водичем и Индекс регистром

Контакт

Република Српска
Републичка управа за инспекцијске послове
Инспекторат Републике Српске
78000 Бања Лука
Трг Републике Српске 8
Тел: +387 51 334 627
Факс: +387 51 307 955
Email: uprava@inspektorat.vladars.net

Nazad na vrh